analytisk

jag är inte lika analytisk som min vän denize vad gäller källan till min aggression och när jag igår kväll fick frågan hur jag orkar gå genom livet bitter och cynisk och ständigt på min vakt, ryckte jag bara på axlarna och svarade genom att lämna min plats i solen och gå in. jag undrar hur man orkar något annat?


Rotsystem

På senaste tiden har jag börjat fundera över roten till all min ilska. Varför går jag runt och irriterar mig på allt och alla i min omgivning? All denna aggression som bubblar i mig måste ju ha ett ursprung, man kan ju inte gå och vara så här genomcynisk och bitter utan nån anledning? Och det är man inte! Faktum är att detta tillstånd är genetiskt. Det fick jag iallafall bekräftat i helgen. Min kära far och jag lider av samma irritationssyndrom. Det var rätt komiskt att få uppleva, samtidigt som det ingav en slags trygghet. Om någon frågar varför jag blir så arg så fort så har jag något att skylla på. Det ligger i släkten!

För övrigt blev jag jävligt irriterad på en östermalmspappa som lät sin skitunge kladda på ömtåliga museiföremål. Det var inte så att ungen var stökig och vildsint av sig och sprang runt och tog på allting utan att farsan brydde sig. Nej nej, det här barnet kan inte ha varit mer än 7-8 månader. Det som irriterade mig var att pappan lyfte upp lillen så hon kunde känna på grejorna. Tänk om alla skulle göra så här, det skulle ju slitas ner något enormt. Kolla bara på Rom. Det är en tidsfråga innan allt förfaller. Åka bil i city när man har ett bra buss- och tunnelbanenät. Vad är det för moderatfasoner?!

För att inte sväva ut alltför mycket i min ilska vill jag bara ställa frågan som jag ställde mig själv till våra få läsare. Vad är roten till era aggressionskänslor?

bakåtsträvare

jag är en bitter bakåtsträvare som inte förstår mig på dagens teknologi. idag skaffade jag en ny mobiltelefon eftersom min gamla bokstavligen hölls ihop med tejp. jag har redan ringt upp folk utan att jag menat att göra det och inte alla var så förstående som jag önskat. jag lyckades ta bort ljudet från knappsatsen men inte vibrationen, så nu vibrerar den varje gång jag trycker på en knapp. i allmänhet ogillar jag förändring men det här med att byta upp dig från det gamla välbekanta är betydligt svårare än jag vill medge.


Ägare

En het sommarkväll med middag i trädgården och det luktar kattkiss från rabatterna. En mysig sommarpromenad i gräset och man trampar i en stinkande hundlort. En seg dag framför TVn och man blir störd av en upphakande papegoja som säger "hello" var tredje sekund. För stunden tar jag ut mina aggressioner på kattjäveln, på hundskrället och på papegojskiten, men det är egentligen deras ägare man borde slå på fingrarna. Jag har faktiskt kommit till den punkt då jag funderar på att ringa störningsjouren. Jag har spanat på dessa djur som härjar kring mitt gårdsområde och jag har klurat ut vem de tillhör. Och snart, mycket snart har jag nått bristningsgränsen. Jag gjorde ett test för inte så länge sen för att se hur mycket tant jag var. Jag låg inte ens i riskzonen. Det här kanske höjer ribban.

telefonskräck

jag hänger slaviskt på blocket.se och något av det mest irriterande som finns är folk som inte tar bort sin annons när varan är såld. jag lider ju dessutom av allvarlig telefonskräck och det tar mig ofta lång tid att förberedas mentalt på själva samtalet. när jag äntligen har mod nog att ringa kan jag ofta inte prata, utan jag stammar och har mig och människan på andra sidan måste tro att jag fått en stroke. sen säger de "nej tyvärr, den är redan såld" med tonfallet "fattar du inte det?". timid som man är säger jag bara "jaha okej tack ändå" men egentligen vill jag hålla en lång och plågsam föreläsning om annonsförnuft.


men jag är inte bitter

jag exploderar. jag stör mig på folk som dränker sig i parfym alternativt rakvatten utan någon som helst respekt för övriga i hissen. jag stör mig på att de fortfarande har värmen påslagen i tågen och jag förstår inte vem som kom på en sådan genial idé när det är 29 grader varmt ute. jag stör mig på att jag tvingas jobba i vad som endast kan beskrivas som termobyxor och jag stör mig något oerhört på snickare som berättar för mig hur jag ska göra mitt jobb. och fan för beställare som stup i kvarten kommer och frågar när jag blir klar. jag blir klar betydligt mycket snabbare om jag får arbeta ifred. jag stör mig på skavsår som man känner av precis hela tiden men framför allt stör jag mig på att alla i hela världen verkar ha gått på semester utom jag.


RSS 2.0